Ontdek onze toegevoegde waarde

Opera maakt slimmer

Maak kennis met Opera

Electrical engineering
& manufacturing

Met de oprichting van Opera in 2017 breidt Vekon Besturingstechniek BV, goed voor meer dan 25 jaar ervaring in de maakindustrie, haar dienstenpakket uit. Daarmee ontstaat een specialist voor het (modulair) ontwerpen én produceren, naast het eventueel uit voorraad leveren, van elektrotechnische besturingssystemen. Vanuit onze vestigingen in Made werken zo’n 20 professionals aan maatoplossingen voor klanten in binnen- en buitenland. Hierbij handelen we altijd vanuit de vraag: Hoe kunnen we van maximale toegevoegde waarde zijn tegen zo laag mogelijke kosten?

Sneller, beter, efficiënter

Samen met medewerkers, klanten en toeleveranciers denken we graag buiten de bestaande kaders. Zowel op het gebied van ontwerp als op het vlak van het logistieke traject. Dit leidt regelmatig tot product- en procesinnovaties die de prestaties in de hele keten bevorderen. Naast scherp geprijsde kwaliteitsproducten en -diensten, kunt u van ons snelheid en flexibiliteit verwachten. We garanderen de beschikbaarheid van mensen, middelen en (samengesteld) product.

Onze missie

Wij zien de maakindustrie als motor voor innovatie en economische groei én wij geloven in de kracht van samenwerking bij het succes van die maakindustrie. Verschuivingen in taken en verantwoordelijkheden binnen de industriële toeleveringsketen vragen van toeleveranciers om daarin steeds meer te delen. Opera, voor de ontwikkeling en productie van elektrotechnische besturingssystemen, wil binnen dat kader haar klanten steeds slimmer bedienen met kwaliteitsproducten en -diensten. Door te blijven investeren in ontwikkeling van kennis en capaciteit, product- en procesinnovatie groeien we uit tot preferred partner voor apparaten- en machinebouwers in binnen- en buitenland.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

opera staat voor:

Expertise rondom slim ontwikkelen en produceren
Flexibiliteit door modulair ontwerpen en bouwen
Innovatieve oplossingen door continu investeren

Neem contact op voor meer informatie

Vekon breidt dienstenpakket uit

Opera voor Hardware Engineering en Productie

 

Meedenken bij het ontwerp (componentkeuze en opbouw) van de besturingssystemen van de klant, het doorvoeren van correcties of aanpassingen in het elektrisch schema, het leveren van as-built tekeningen e.d. zijn zaken die steeds meer van de organisatie als elektrotechnisch partner en toeleverancier gevraagd worden.

Met Opera biedt Vekon extra toegevoegde waarde in de vorm van hardware engineering. Niet alleen voor extra capaciteit maar ook om op het vlak van de besturing volledig te kunnen ontzorgen en om op het vlak van de productie efficiency en kostenreductie te kunnen realiseren. Dankzij de bundeling van krachten met Vekon bedienen we met Opera apparaten- en machinebouwers nog sneller en nog beter.

 

Partner in productie

Productie

Opera is gespecialiseerd in het ontwikkelen, samenstellen en – desgewenst uit voorraad – leveren van elektrotechnische besturingskasten en –systemen. We werken direct voor apparaten- en machinebouwers, maar assembleren ook besturingskasten en -panelen voor klanten in de installatie, transport, offshore en maritieme sector. Dit doen we zowel seriematig als op projectbasis.

  • Expertise rondom proces- en ketenoptimalisatie
  • Kwaliteit, flexibiliteit en snelheid
  • Ontzorgt op operationeel niveau
  • Voegt waarde toe aan uw productieproces (daling arbeids-, materiaal- en voorraadkosten)

Maatwerk in advies en ontwerp

Hardware Engineering

Als elektrotechnisch ontwerp- en adviesbureau is Opera actief op het gebied van Industriële Automatisering. Naast maatwerk in het (her)ontwerpen van besturingssystemen, leveren we, waar nodig, ook professionele en flexibel in te zetten engineering. Zo bent u van A tot Z verzekerd van de benodigde kennis en capaciteit.

  • Ruime ervaring met complexe technische vragen
  • Kennis van geavanceerde productieprocessen
  • Flexibele beschikbaarheid technische experts
Neem direct contact op

Onze mensen

Judith Vermeulen

Judith Vermeulen

Algemeen directeur Meer informatie
nick

Nick Simonis

Commercieel directeur Meer informatie