Ontdek onze toegevoegde waarde

Opera maakt slimmer

Maak kennis met Opera

Electrical engineering
& manufacturing

Met de oprichting van Opera in 2017 bundelen AES Engineering en Vekon Besturingstechniek, samen goed voor meer dan 40 jaar ervaring in de maakindustrie, hun krachten. Daarmee ontstaat een specialist voor het (modulair) ontwerpen én produceren, naast het eventueel uit voorraad leveren, van elektrotechnische besturingssystemen. Vanuit onze vestigingen in Made en Moerdijk werken zo’n 30 professionals aan maatoplossingen voor klanten in binnen- en buitenland. Hierbij handelen we altijd vanuit de vraag: Hoe kunnen we van maximale toegevoegde waarde zijn tegen zo laag mogelijke kosten?

Sneller, beter, efficiënter

Samen met medewerkers, klanten en toeleveranciers denken we graag buiten de bestaande kaders. Zowel op het gebied van ontwerp als op het vlak van het logistieke traject. Dit leidt regelmatig tot product- en procesinnovaties die de prestaties in de hele keten bevorderen. Naast scherp geprijsde kwaliteitsproducten en -diensten, kunt u van ons snelheid en flexibiliteit verwachten. We garanderen de beschikbaarheid van mensen, middelen en (samengesteld) product.

Onze missie

Wij zien de maakindustrie als motor voor innovatie en economische groei én wij geloven in de kracht van samenwerking bij het succes van die maakindustrie. Verschuivingen in taken en verantwoordelijkheden binnen de industriële toeleveringsketen vragen van toeleveranciers om daarin steeds meer te delen. Opera, voor de ontwikkeling en productie van elektrotechnische besturingssystemen, wil binnen dat kader haar klanten steeds slimmer bedienen met kwaliteitsproducten en -diensten. Door te blijven investeren in ontwikkeling van kennis en capaciteit, product- en procesinnovatie groeien we uit tot preferred partner voor apparaten- en machinebouwers in binnen- en buitenland.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

opera staat voor:

Expertise rondom slim ontwikkelen en produceren
Flexibiliteit door modulair ontwerpen en bouwen
Innovatieve oplossingen door continu investeren

Neem contact op voor meer informatie

Vekon en AES Engineering slaan handen ineen

AES Engineering en Vekon samen verder als Opera

In mei 2017 formaliseren AES Engineering en Vekon Besturingstechniek hun samenwerking. Sindsdien werken beide organisaties samen onder de naam ‘Opera Electrical Engineering & Manufacturing’. We kennen elkaar al jaren, omdat we in het verleden al regelmatig samenwerkten aan verschillende projecten. AES Engineering als specialist in het ontwerpen van elektrotechnische besturingssystemen en Vekon in het (modulair) produceren en snel, eventueel uit voorraad, leveren ervan. Dankzij de bundeling van krachten kan Opera apparaten- en machinebouwers nog beter bedienen.

Partner in productie

Vekon

Vekon (nu onderdeel van Opera) is gespecialiseerd in het ontwikkelen, samenstellen en – desgewenst uit voorraad – leveren van elektrotechnische besturingskasten en –systemen. We werken direct voor apparaten- en machinebouwers, maar assembleren ook besturingskasten en -panelen voor klanten in de installatie, transport, offshore en maritieme sector. Dit doen we zowel seriematig als op projectbasis.

  • Expertise rondom proces- en ketenoptimalisatie
  • Kwaliteit, flexibiliteit en snelheid
  • Ontzorgt op operationeel niveau
  • Voegt waarde toe aan uw productieproces (daling arbeids-, materiaal- en voorraadkosten)

Maatwerk in advies en ontwerp

AES Engineering

Als elektrotechnisch ontwerp- en adviesbureau is AES Engineering (nu onderdeel van Opera) actief op het gebied van Industriële Automatisering, Elektro & Instrumentatie en Projectmanagement & Consultancy. Naast maatwerk in het (her)ontwerpen van machines en installaties, leveren we, waar nodig, ook professionele en flexibel in te zetten engineeringsteams. Zo bent u van A tot Z verzekerd van de benodigde kennis en capaciteit.

  • Ruime ervaring met complexe technische vragen
  • Kennis van geavanceerde productieprocessen
  • Flexibele beschikbaarheid technische experts
Neem direct contact op

Onze mensen

Judith Vermeulen

Judith Vermeulen

Algemeen directeur Meer informatie
nick

Nick Simonis

Commercieel directeur Meer informatie
marcel

Marcel Sep

Technisch directeur Meer informatie